Σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη, χωρίς τύψεις και έτσι χρησιμοποιούμε και τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει και δεν τις τρώμε!!!
3 ώριμες μπανάνες
3 κ.γ. μέλι
75 γρ. κουβερτούρα κλασσική ή γάλακτος
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι πάνω σε μία λαδόκολλα. Φροντίζουμε να μην ακουμπάει η μία ροδέλα στην άλλη. Καλύπτουμε προσεκτικά με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.
Μόλις περάσει η ώρα, βγάζουμε από κατάψυξη και βάζουμε τις ροδέλες στο μούλτι, γρήγορα, πριν προλάβουν να ξεπαγώσουν. Τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Ανοίγουμε το μούλτι και προσθέτουμε το μέλι. Ξαναχτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να πάει παντού το μέλι. Σε αυτή τη φάση θα έχει πάρει τη μορφή του παγωτού. Τέλος, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, (εγώ την έτριψα στο χοντρό του τρίφτη) τη ρίχνουμε μέσα και χτυπάμε ελαφρώς, ώστε να πάνε παντού τα κομμάτια της σοκολάτας!
Το αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει καλά στην κατάψυξη ή το σερβίρουμε άμεσα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More