Σπιτικό παγωτό καραμέλα με αμύγδαλα για να δροσιστείτε όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.
1 φυτική σαντιγί morfat
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
3/4 περίπου καραμελωμένα αμύγδαλα
250 ml γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
Αρχικά καβουρδίζουμε τ’ αμύγδαλα σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη αποσύρουμε απ’ την φωτιά για να μην καεί η καραμέλα. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα σπάμε.
Χτυπάμε την σαντιγί μέχρι ν’ αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, την βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο παγωτό μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λένα Χριστοπούλου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More