Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο με κομματάκια φρούτου μέσα και όχι πολτοποιημένα.
2600 γρ. δαμάσκηνα
1400 γρ. ζάχαρη
2,5 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλλας
Λίγη αρμπαρόριζα
20 κουκούτσια δεμένα μέσα σε τούλι
Πλένουμε και κόβουμε στα δύο η στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα κουκούτσια που βάλαμε στο τούλι, την κανέλλα και το μισό νερό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε κατσαρόλα, ξεπλένουμε με το υπόλοιπο νερό το μπολ για να πάρουμε ότι έχει μείνει μέσα στο μπολ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από την ώρα βρασμού, ξαφρίζοντάς συγχρόνως.
Σβήνουμε. Αποσύρουμε και αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα έτσι, να βγάλουν τα φρούτα όλους τους χυμούς τους και το ωραίο χρώμα τους.
Την άλλη μέρα αφαιρούμε τα κουκούτσια και την κανέλλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή πάλι, για 15-20 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να δέσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να μη μας κολλήσει.
Προς το τέλος του βρασμού, βάζουμε αν θέλουμε, αρμπαρόριζα την οποία μετά αφαιρούμε και το χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, με καυτή μαρμελάδα, κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More