Σπιτική μαρμελάδα φράουλα με κομμάτια μέσα!!!
1 κιλό φράουλες
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 κ.γ. λεμόνι
Καθαρίζω τις φράουλες από το βράδυ, τις κόβω σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια και τις βάζω στη κατσαρόλα.
Από πάνω βάζω τη ζάχαρη και τις φέρνω δύο βόλτες με τη ξύλινη κουτάλα.
Βάζω τη κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ξεκινάω το βράσιμο, το ξάφρισμα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά περίπου 25′ μέχρι να δέσει.
Πριν τελειώσει το βράσιμο 2′ Ρίχνω τη βανίλια και το λεμόνι.
Έχω αποστειρώσει τα βάζα στο φούρνο στον αέρα (χωρίς το καπάκι ) στους 100 βαθμούς για 10′.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αναστασια Βλαχου
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More