‘Εχετε ακούσει για την περίφημη κρεατότουρτα Χανίων αλλά δεν έχετε βρεθεί ποτέ στα Χανιά; Τώρα μπορείτε να τη δοκιμάσετε αφού τη φτιάξετε στο σπίτι σας.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για γαμοπίλαφο
Παραδοσιακή κρεατότουρτα Χανίων
Βράζω το κατσικάκι και το ξεψαχνίζω.
Φτιάχνω ζύμη με προζύμι, αβγό, στάκα (ανθόγαλο) και ζωμό από το κρέας που έβρασε. Αφήνω να ξεκουραστεί.
Ανοίγω φύλλο και βάζω σε ταψάκι που έχω αλείψει λίγο λάδι.
Ρίχνω μαλάκα τριμμένη, το ξεψαχνισμένο κατσίκι, πηχτόγαλο Χανίων, στάκα, δυόσμο, την διαδικασία αυτή την κάνω τρεις φορές. Βάζω αλάτι πιπέρι.
Κλείνω με φύλλο, αλείφω με αβγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω στους 180-200 για 40-45 λεπτά.
Δοκιμάστε επίσης: Μελιτζανοσταμνάκια με Μοσχαράκι και Τυρί Γκούντα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Vasso Spanou-Margiolaki