Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor ΥΛΙΚΑ 3 μεγάλες πατάτες 80gr αλεύρι φαρίνα 300gr τυρί gouda, τριμμένο 100gr […]
ΥΛΙΚΑ για το Σουφλέ Πατάτας
- 3 μεγάλες πατάτες
- 80gr αλεύρι φαρίνα
- 300gr τυρί gouda, τριμμένο
- 100gr βούτυρο λιωμένο
- 200gr μανιτάρια
- 7 φέτες μπέικον, κομμένο σε φέτες
- 7 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε φέτες
- 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 4 αυγά
- 400ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες αφού τις κόψουμε σε μεγάλες φέτες. Τις τοποθετούμε καλύπτοντας τη βάση ενός πυρέξ και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να μην σβολιάσει το αλεύρι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μείγμα μας το λιωμένο βούτυρο, το τυρί gouda, το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε διαρκώς.
Περιχύνουμε τις πατάτες που είναι τοποθετημένες στο πυρέξ με το μείγμα μας και τοποθετούμε από πάνω για να κάνει κρούστα τις φέτες τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 oC. για περίπου 20-30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
GIPHY App Key not set. Please check settings