Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις μέσα σε λίγα λεπτά που είναι ιδανικό και για τραπέζι.
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
1 κιλό κρέμα γάλακτος
2 ρίζες σχεδόν μεγάλες φινόκιο
2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ούζο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
Κόβουμε λωρίδες τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε ελαφρά και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι, ελαφρά όμως ίσα να κάνει μια κρούστα από έξω.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα, κόβουμε 2 σχεδόν μεγάλες ρίζες φινόκιο σε χονδρούς τετράγωνους κύβους και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι μέσα στο τηγάνι.
Τσιγαρίζουμε το φινόκιο ίσα να μαλακώσει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το γλυκάνισο, το ούζο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε σε χαμηλωμένη φωτιά όχι πάνω από 10 -13 λεπτά.
Μόλις πάρει χρώμα μπεζ η κρέμα σβήνουμε, συνοδεύουμε με ασπρόμαυρο ρύζι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μπουτάκια Κοτόπουλου σε Σάλτσα Μπύρας
Κοτόπουλο Με Ντοματίνια Και Βασιλικό
Συνταγή για κοτόπουλο Στιφάδο στο ταψί!
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More