Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις μέσα σε λίγα λεπτά που είναι ιδανικό και για τραπέζι.
Υλικά
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
1 κιλό κρέμα γάλακτος
2 ρίζες σχεδόν μεγάλες φινόκιο
2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ούζο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε λωρίδες τα φιλέτα κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε ελαφρά και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι, ελαφρά όμως ίσα να κάνει μια κρούστα από έξω.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα, κόβουμε 2 σχεδόν μεγάλες ρίζες φινόκιο σε χονδρούς τετράγωνους κύβους και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι μέσα στο τηγάνι.
Τσιγαρίζουμε το φινόκιο ίσα να μαλακώσει, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το γλυκάνισο, το ούζο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε σε χαμηλωμένη φωτιά όχι πάνω από 10 -13 λεπτά.
Μόλις πάρει χρώμα μπεζ η κρέμα σβήνουμε, συνοδεύουμε με ασπρόμαυρο ρύζι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Μπουτάκια Κοτόπουλου σε Σάλτσα Μπύρας