Από Φρέσκο Ψωμί ΣΕ Μπαγιάτικο Γρήγορα Αν Επείγεστε για τις συνταγές σας

Υπάρχουν σχεδόν τόσες χρήσεις για το μπαγιάτικο ψωμί όσες και για το φρέσκο. Το μπαγιάτικο ψωμί είναι καλό για γαλλικό τοστ, γέμιση γαλοπούλας, ακόμη και για να φτιάξετε τη δική σας τριμμένη φρυγανιά. Αν χρειάζεστε μπαγιάτικο ψωμί αλλά έχετε ξεμείνει μπορείτε να φτιάξετε εύκολα από φρέσκο ψωμί.

Πώς να Κάνετε Γρήγορα το Φρέσκο Ψωμί Μπαγιάτικο

Θα χρειαστείτε

Ταψί λαμαρίνα
Μούλτι
Τουλουπάνι

Κόψτε το ψωμί σε κύβους αν φτιάχνετε τριμμένη φρυγανιά, κρουτόν ή γέμιση. Αφήστε τις φέτες ολόκληρες για γαλλικό τοστ και παρόμοιες συνταγές.

Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί λαμαρίνα ή σε άλλο ταψί ή σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.

Σκεπάστε χαλαρά με το τουλουπάνι και αφήστε το σε ζεστό μέρος όλη τη νύχτα. Εάν δεν έχετε χρόνο, τοποθετήστε το ταψί, ακάλυπτο, στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 C.

Αν θέλετε να φτιάξετε τριμμένη φρυγανιά, μπορείτε να αφήσετε το ψωμί λίγο περισσότερο έξω ή λίγο ακόμα στο φούρνο, μέχρι να στεγνώσει πολύ. Είτε επεξεργαστείτε το ψωμί στο μούλτι (8-10 κομμάτια με τη μεταλλική λεπίδα) είτε βάλτε τα κομμάτια σε μια πλαστική σακούλα και κυλήστε ένα μπουκάλι ή πλάστη πάνω του μέχρι να γίνουν όσο μικρά θέλετε.

Μην αφήνετε το ψωμί στο φούρνο για πολύ περισσότερο από 30 λεπτά, διαφορετικά θα έχετε ξερό και όχι μπαγιάτικο ψωμί. Θέλετε να αφαιρέσετε λίγη υγρασία, αλλά όχι όλη την υφή.

πηγή φωτό

Μην χάσετε

Δυσκολεύεσαι να φτιάξεις Σπιτικό Φύλλο για Πίτα τραγανό; Εδώ θα δεις βήμα βήμα τις οδηγίες για να γίνεις εξπέρ ακόμα και αν είσαι αρχάριος

Κάστανα Ψημένα στο Αλάτι: Ο απόλυτος συνδυασμός για να έχετε κάστανα έτοιμα στην στιγμή με πεντανόστιμη γεύση

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίσετε ένα Ρόδι

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024

Πουτίγκα με Τραχανά

Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More

23 Μαρτίου, 2024

Ινδοκάρυδα

Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More

23 Μαρτίου, 2024