Κρεμώδες παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου

Όσο πλησιάζει το Καλοκαίρι ο καιρός κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ζεστός και σιγά σιγά θα έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό παγωτό. Σας έχουμε συνταγή για  αφράτο και κρεμώδες παγωτό με καραμέλα και αμύγδαλα σαν του ζαχαροπλαστείου.

  • Φυτική Σαντιγί 500 γραμμάρια
  • Καραμελωμένο Ζαχαρούχο 1
  • Γάλα Εβαπορέ 1 κουτί
  • Μελι 1 κουταλιά της σούπας
  • Βανίλια 2
  • Αμυγδαλα Μισό ποτήρι νερού καραμελωμένα

Σίγουρα το παγωτό με καραμέλα και ξηρούς καρπούς είναι από τα αγαπημένα γλυκά των περισσότερων αφού αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό. Δεν χρειάζεται να αγοράζετε τέτοια παγωτά από τα περίπτερα που φτιάχνονται με σκόνες και είναι τυποποιημένα.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό αφού πάντα το σπιτικό είναι καλύτερο. Με κρεμώδη, αφράτη υφή, καραμέλα και αμύγδαλα αυτό το παγωτό θα το λατρέψει όλη η οικογένεια και θα θέλετε να το απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.

Δείτε ακόμα: Το απόλυτο Σπιτικό παγωτό ΜΟΝΟ με ΓΑΛΑ!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα

Εκτέλεση για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα

Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά μας στην συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί χτυπάμε την φυτική σαντιγί για να αφρατέψει στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε, το ξαναχτυπάμε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει και το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Δείτε ακόμα Συνταγή για Banoffee σε 10′

Στην συνέχεια το βγάζουμε, το ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Tips για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα

Το μέλι το βάζουμε για να μην κρυσταλλώνει το παγωτό. Η φυτική σαντιγί είναι η η πράσινη με το χωνί στο σούπερ τη βρίσκουμε στο ψυγείο. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούμε να τα βρούμε στα καφεκοπτεία. Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να λιώσει και να χρυσαφίσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με προσοχή (καίει πολύ η καραμέλα) για να πάει παντού η καραμέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα με προσοχή και απλώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε σε κομμάτια. Χτυπάμε στο μούλτι ή τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα / daddy-cool

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
syntages gia olous

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024