Ζαμπονοτυρόπιτα με Κρέμα: Μετά από αυτή τη συνταγή, όλοι θα σάς βραβεύσουν στην οικογένεια
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατευουμε καλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 5. Ενα φύλλο κάτω, τέσσερα πάνω. Τα τέσσερα πάνω φύλλα τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη ενα ενα πασπαλίζουμε νισεστέ και τέλος το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε το ζυμάρι. Είναι πανεύκολο.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και το μπέικον σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 150 γρ. μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφού ανοίξουμε το κάτω φύλλο της πίτας στρώνουμε σε λαδομενο ταψί. Στην συνέχεια αλοιφουμε την κέτσαπ, στρώνουμε την μισή ποσότητα των αλλαντικών. Ρίχνουμε το μισό τυρί, και προσθέτουμε την μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά με τα υπόλοιπα αλλαντικά, τυριά και κρέμα και καλύπτουμε με τα τέσσερα φύλλα. Χαράζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αερα για 1 ώρα περίπου αναλογα το φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More