Συνταγή για κοτόπιτα με μανιτάρια!

Μια πολύ νόστιμη πίτα, με πληθωρική γέμιση, για τα κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια σας.

Συνταγή για κοτόπιτα με μανιτάρια!

Υλικά για το φύλλο:

  • 4 κούπες αλέυρι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • νερό όσα χρειάζεται να γίνει ζύμη

Υλικά για τη γέμιση:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο άνηθο
  • λίγο θυμάρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε ακόμα: Συνταγή για καταπληκτική χορτοτυρόπιτα!

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι τη ζάχαρη το αλάτι και ανακατέυουμε. Κάνουμε μια γούβα στη μεση και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα. Βράζουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά με λίγο νερό και ένα κύβο κοτόπουλο. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο να ψηθούν για 10 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας σε κομμάτια, ρίχνουμε και το ζωμό που βρασαμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το τριμμενο τυρί, το θυμάρι, τον άνηθο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

Μετά σε μία ώρα που έχει ξεκουραστεί, χωρίζουμε την ζύμη σε 7 μπαλάκια. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σαν ένα μικρό πιάτακι, 4 φύλλα για κάτω και 3 για το πάνω μέρος της πίτας. Βάζουμε σε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο μαζί. Ανοιγουμε τα 4 φύλλα μαζί σε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου βουτυρομενο, βάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε τα 3 φύλλα για πάνω. Γυρνάμε της γωνίες προς τα έξω. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια όχι όμως μέχρι τέλος. Λαδώνουμε από πάνω την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Pellumbesha Lumi

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Elina K.

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024