Ένας υπέροχος μεζές για μπύρα η κρασάκι αν έχετε βαρεθεί τους κλασικούς κεφτέδες και θέλετε κάτι διαφορετικό.
Μισό κιλό ζαμπόν ή πάριζα
200 γρ. τυρί τριμμένο
4 αυγά
1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο η εβαπορέ
1 ποτήρι κρασιού φρυγανιά τριμμένη η παξιμάδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού αλεύρι φαρίνα ή αλλιώς τόσο όσο σηκώσει το μείγμα για να πλάθεται!
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν ή την πάριζα πολύ λεπτά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για μισή ώρα ψυγείο και μετά πλάθουμε σε κεφτεδάκια ή αλλιώς με το κουτάλι κουταλιά κουταλιά! Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο σε αντικολλητικο χαρτί και ψήσιμο σε αέρα στους 180 βαθμούς.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και τον διαχειριστή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More