Ένα εξαιρετικό και νόστιμο φαγητό για αυτούς που αγαπούν τις μελιτζάνες αλλά και τη μεσογειακή διατροφή. Ρεβίθια με μελιτζάνες κατευθείαν από τις Σέρρες.
Ένα πιάτο εύκολο που συνδυάζει το λαδερό με τα όσπρια και μπορεί να φαγωθεί και καλοκαίρι και χειμώνα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτα και μπόλικο χωριάτικο ψωμί.
500 γρ. ρεβίθια χοντρά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (αν βρείτε)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγη γλυκεία πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό ντομάτας, από φρέσκες ή κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
Έχουμε βάλει από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό με τη σόδα. Ξεπλένουμε να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νεράκι ώσπου να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν.
Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο γκριλ. Όλα τα υλικά τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους.
Βάζουμε τα ρεβίθια , τα λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φέτα και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα.
Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει το φαγητό ξεροψημένη κρούστα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More