Συνταγή για σπιτικό παστέλι.
Μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό σουσάμι
Μισό κιλό φιστικί καβουρντισμένα
Ένα τέταρτο αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα
Ψήνουμε ελαφρώς το σουσάμι να πάρει χρώμα και το αδειάζουμε σε μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι να βράσει ελαφρώς προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Αφού βράσει το μείγμα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος βάζω λαδόκολλα στο ταψί και το απλώνω το πιέζω με τον πλάστη να γίνει ομοιόμορφο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Φωφώ Σεμερτζίδου
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More