Συνταγή για σπιτικό παστέλι.
Υλικά
Μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό σουσάμι
Μισό κιλό φιστικί καβουρντισμένα
Ένα τέταρτο αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα
Εκτέλεση
Ψήνουμε ελαφρώς το σουσάμι να πάρει χρώμα και το αδειάζουμε σε μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι να βράσει ελαφρώς προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Αφού βράσει το μείγμα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος βάζω λαδόκολλα στο ταψί και το απλώνω το πιέζω με τον πλάστη να γίνει ομοιόμορφο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Φωφώ Σεμερτζίδου