Παραδοσιακά καρυδάτα Αγρινίου, ένα νόστιμο νηστίσιμο σοκολατένιο κέρασμα για τους καλεσμένους και τα Χριστούγεννα.
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού κακάο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
φρυγανιά τριμμένη 450 γρ. περίπου
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα των 125 γρ. μέσα στο σιρόπι
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας να βράσει 5 λεπτάκια. Το σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα κάνουμε μπαλάκια.
Εγώ πριν πλάσω τα μπαλάκια βουτάω πρώτα τα χέρια μου σε χυμό πορτοκάλι
Μόλις τελειώσω αφήνω λίγο να παγώσουν και τα περνάω σε κουβερτούρα .
Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα γαρνίρω με άσπρη σοκολάτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Evangelia Demeli-Sokou
Γλυκά με 6 ευρώ: Βραχάκια με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα
Σοκολατένιο Vegan Κέρασμα με Χουρμάδες
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More