Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια, μια γλυκιά συνταγή για μικρούς και μεγάλους, ιδανική για πρωινό και brunch.
8 μανταρίνια
2 αυγα
1 μανταρίνι
πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
150 ml ηλιέλαιο
160 ml νερό
ξύσμα από ένα μανταρίνι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
220 γρ. αλεύρι
άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
φόρμα 24/24 εκατοστά.
Λαδώνουμε την φόρμα και κόβουμε λαδόκολλα για το κάτω μέρος της. Την τοποθετούμε και αλευρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα τοποθετούμε στη σειρά. Βάζουμε ένα μανταρίνι καθαρισμένο με δύο αυγά και τα χτυπάμε με ράβδο μπλέντερ. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, πρέζα αλάτι, μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα από μανταρίνι.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μανταρίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°αντιστασεις περίπου 40 με 45 λεπτά .
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μαρίνα Βασιλάκη
Το τέλειο κέικ με κακάο και κρέμα ανθότυρου
Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί με Ινδοκάρυδο
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More