Αυτό το τέλειο κέικ με ανθότυρο θα μπορούσε να είναι και μια ελληνική εκδοχή του cheesecake. Είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο ενώ δεν είναι υπερβολικά γλυκό.
Δεν σε λιγώνει και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, ακόμα και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, αφού δεν περιέχει βούτυρο.
Υλικά
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
160 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
2 κουτ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
Για την κρέμα:
300 γρ. ανθότυρο
1 αυγό
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Βανίλια
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για να γίνει λεία κρέμα. Γεμίζουμε ένα κορνέ και αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά με τη άχαρη πολύ καλά μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το σπορέλαιο χωρίς να σταματάμε το χτύπημα. Και στο τέλος τα στερεά με τρεις δόσεις.
Σε μία τετράγωνη φόρμα αδειάζουμε την ζύμη και μετά με κορνέ γεμίζουμε και κάνουμε σαν πάπλωμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olha Pazyuk
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More