Το μελιτζανάκι είναι από τα πιο παραδοσιακά αλλά και από τα πιο νόστιμα γλυκά κουταλιού.
20 μελιτζανάκια καθαρίζω τη φλούδα και τα βάζω για ένα βράδυ στον ασβέστη.
Το πρωί πλένω καλά και τα ζεματάω 2 νερά από 5 λεπτά.
Στο τρίτο νερό αφήνω να βράσουν μέχρι να καρφώνει η μύτη του μαχαιριού.
Σουρώνω και φτιάχνω νερό με 2 κουταλάκια του γλυκού ξινό. Ρίχνω μέσα τα μελιτζανάκια και τα αφήνω για μία ώρα.
Σουρώνω χωρίς να τα ξεπλύνω.
Φτιάχνω το σιρόπι με 4 ποτήρια νερό και ενάμιση κιλό ζάχαρη.
Βράζω να λιώσει η ζάχαρη και τα ρίχνω μέσα. Βράζω για 20 λεπτά και σβήνω τη φωτιά.
Την άλλη μέρα αφού έχει κρυώσει βάζω στη φωτιά μέχρι που να δέσει το σιρόπι.
10 λεπτά πριν δέσει το σιρόπι ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, 3 βανίλιες και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Αφού κρυώσει το βαζω σε βάζα αποστειρωμένα. Το φιλάω στο ψυγείο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βουλα Πολυζου
Γλυκό Κουταλιού με Αχλάδια Κοντούλες
Γλυκό Κουταλιού Φυστίκι Αιγίνης
Άγρια Σύκα Γλυκό του Κουταλιού
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More