Τα αχλάδια κοντούλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Η γλυκιά τους γεύση παραπέμπει στα καλοκαίρια στο χωριό με τη γιαγιά. Είναι το ιδανικό φρούτα για γλυκό του κουταλιού.
Συνδυάζεται υπέροχα με το γιαούρτι ή με παγωτό φυστίκι και θα το λατρέψετε.
Υλικά
25 αχλάδια καθαρισμένα από την φλούδα και τον αφαλό τα οποία τα ρίχνω σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι
1,5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κανέλα
2 βανίλιες
10 κεράσια βυσσινί χρώμα που τα κόβω στη μέση και βγάζω το κουκούτσι( δίνει χρώμα στο γλυκό)
Εκτέλεση
Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά ξαφρίζοντας.
Το αφήνω 1 βράδυ και την επόμενη μέρα το δένω με 1 κουταλιά γλυκόζη και από 1 λεμόνι το χυμό.
Τα αμύγδαλα τα ρίχνω σε καυτό νερό και μετά τους βγάζω εύκολα την φλούδα και τα ρίχνω την δεύτερη μέρα πριν δέσω το γλυκό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Elenfly Helenz
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More