Τα καρπούζια είναι πλέον σε αφθονία και είναι η ευκαιρία να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό που θα φέρει αυτό το άρωμα ακόμα και το χειμώνα.
Είναι τραγανό και μυρωδάτο και σίγουρα οι λάτρεις του καρπουζιού θα το αγαπήσουν.
Υλικά
1300 γρ. καρπούζι φλούδες
1300 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 σφηνάκι ανθόνερο
Αμύγδαλα
2 μεγάλα λεμονιά τον χυμό του
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβεται χοντρές σε κομμάτια φλούδες από καρπούζι με λίγη από τη σάρκα του.
Τις βάζετε σε ένα μπολ στύβετε τα δύο λεμόνια και βάζετε νερό να τα σκεπάζει και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες δηλαδή για ένα βράδυ. Την επόμενη κρατάτε 2 κούπες από το ζωμό τους πετάτε το υπόλοιπο και βάζετε την ζάχαρη και αφήνετε πάλι για 12 ώρες στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 2 κανέλες και αφού θα έχετε βγάλει το καρπούζι από το μπολ θα βράσετε το σιρόπι για 15 λεπτά ή θα το δείτε με το μάτι μέχρι να κατέβει αρκετά κάτω από την κατσαρόλα.
Ρίχνετε το καρπούζι μέσα και βράζετε μόνο για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το καρπούζι να τραβήξει τα υγρά από το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
Στην συνέχεια βγάζετε το καρπούζι από το σιρόπι και το βάζετε πάλι στη φωτιά αφήνετε να βράσει αρκετά έως να δέσει το σιρόπι. Ρίχνετε το καρπούζι μέσα μαζί με τα αμύγδαλα και το ανθόνερο και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά αποστειρώνεται βάζα και φυλάσεται το γλυκό στο ψυγείο…!!!! Τα ξυλάκια από τις κανέλες τα κλείνουμε στα βάζα μας..!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More