Συνταγή για γλυκό κουταλιού με κολοκύθα.
Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την “αριδα” αλλιώς κόβουμε κομμάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ. ασβέστη. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βάζουμε 1200 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό/
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More