Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.
3 μήλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες.
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη.
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kostas ilias
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More