Εύκολες σιροπιαστές φωλίτσες γεμιστές με μερέντα που θα ενθουσιάσουν ως κεράσματα.
Δείτε ακόμη Συνταγή για Μπισκότα με Μερέντα και Κουβερτούρα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
1 φλούδα λεμόνι, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ένα ξύλο κανέλας
Πήρα ένα ένα φύλο το βουτύρωσα, το δίπλωσα στην μέση με την βοήθεια μια βελόνας το τύλιξα γύρω γύρω, το σούρωσα και το έκανα φωλίτσα.
Τα έψησα στους 170 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Έβαλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα έβρασα 2-3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιρόπιασα κρύα με καυτό σιρόπι .
Αφήνω να κρυώσουν και γεμίζω με μερέντα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sophia Gazi
Γλυκά μερεντάκια που θα λατρέψετε!
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More