Μια παραλλαγή συνταγής για γεμιστό τσουρέκι για εκείνους που δεν έχουν χρόνο και υπομονή στην κουζίνα.
Υλικά
1 τσουρέκι έτοιμο
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 μερέντα μεσαίο μέγεθος 570 γρ. θέλει πάνω από τη μισή
μισή κούπα καρύδια
1 σοκολάτα λευκή 125 γρ
Καρύδια η φιστίκια Αιγίνης για στόλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το έτοιμο τσουρέκι στη μέση το βάζουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στον αέρα στους 180 βαθμούς 5 λεπτά να ροδίσει.
Προσοχή καίγεται πολύ εύκολα το γυρίζουμε και λίγα λεπτά από την άλλη μεριά.
Φτιάχνουμε με τη ζάχαρη και το νερό ένα σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά και χλιαρό το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στην κομμένη πλευρά του τσουρεκιού και στα δύο κομμάτια. Μπορούμε να βάλουμε και σιρόπι από κάποιο γλυκό κουταλιού που μας περίσσεψε.
Αν το θέλουμε πολύ σιροπιασμένο φτιάχνουμε διπλή δόση από σιρόπι και το αφήνουμε μέσα σε πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω όλη νύχτα να ρουφήξει περισσότερο.
Αλείφουμε την μια πλευρά με μερέντα και από πάνω τα χοντροκομμένα καρύδια. Βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω προσεχτικά χωρίς να πιέζουμε να μην μας φύγει η μερέντα στο πλάι.
Λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε να καλυφθεί το τσουρέκι στολίζουμε με καρύδι ή φιστίκι.
Μπορούμε να το φτιάξουμε με ότι σοκολάτα θέλουμε ανάλογα το γούστο μας.
Το τσουρέκι το ψήνουμε για να κόβεται ωραίες φέτες και να μοσχοβολάει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βικη Αναματερου