Αυτή η συνταγή για αυγά τουρσί είναι τέλεια αν σας έχουν περισσέψει αβγά βρασμένα ή ωμά που δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και είναι τα αυγά είναι ιδανικά για σάντουιτς αλλά και για τον μεζέ σας με το ούζο και το κρασί.
Για βάζο 1 λίτρου ….κάθε στρώση παίρνει 4 αυγά ..από πάνω βάζω κρεμμύδι ξερό, μπόλικο σκόρδο, κόκκους μαύρου πιπεριού, κουρκουμά, καυτερή πιπεριά, θυμάρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό…ξανά αυγά από πάνω και τα ίδια υλικά…το συγκεκριμένο βάζο παίρνει 14 αυγά…κατόπιν γεμίζουμε τα 2/3 του βάζου με σπορέλαιο και το 1/3 με ξύδι άσπρο…το έκλεισα καλά και το κούνησα καλά να ανακατευτούν….
Είναι ένας υπέροχος μεζές για τσίπουρο, ρετσίνα, κρασί ή μπορείτε να τα κόψετε μετά σε ότι σχήματα θέλετε και να τα βάλετε σε σαλάτα…το ξύδι τα σφίγγει και έτσι διατηρείται το σχήμα που θα τους δώσετε ..το βάζετε στο ψυγείο για 10 μέρες κουνώντας το μια φορά την ημέρα και μετά από 10 μέρες είναι έτοιμα να τα χτυπήσετε αλύπητα….διατηρούνται άνετα 6 μήνες…αν και σε εμένα ποτέ δεν άντεξαν για τόσο διάστημα…
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Γεωργια Σαλονικα
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More