Ένα παραδοσιακό πιάτο της Καστοριάς είναι και το γριβάδι πλακί στο φούρνο. Το γριβάδι είναι ψάρι λίμνης και όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο και πιο νόστιμο είναι.
Μάλιστα, τα μεγαλύτερα ψάρια δεν έχουν πολλά κόκκαλα όπως τα μικρά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό ψάρι φέτος το καλοκαίρι, το γριβάδι είναι μια από τις προτάσεις μας.
Υλικά
Γριβάδι
5 κρεμμύδια ξέρα κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβος
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο αν θέλετε και παραπάνω
3 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρια κρασί (μπορείτε να βάλετε ξύδι)
Λίγο πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. μίγμα κύμινο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβω το ψάρι σε φέτες, το αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζω μέχρι να μελώσουν.
Ρίχνω λίγο αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Μετά βάζω την ντομάτα και σάλτσα και αφήνω λίγο να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνω το κρασί και τα μπαχαρικά, το σκόρδο το αφήνω λίγο και μετά βάζω στο πυρέξ το ψάρι σε σειρά.
Από πάνω ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, βάζω στο φούρνο στους 220 * μέχρι να πάρει χρώμα. Το συνοδεύω με πατάτες τηγανητές και σαλάτα της εποχής .
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Tatjana Mico
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More