Εύκολη και γρήγορη ζυμαρόπιτα Ηπείρου για όλες τις ώρες!!!!!
1 κούπα γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 φλ. αλέυρι γ.ο.χ
1/2 φλ. λάδι
250 γρ. φέτα
50 γ.ρ κεφαλοτύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Πιπέρι και λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί
Χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτω το λάδι, λίγο αλάτι πιπέρι και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύω να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνω την μισή φέτα το κεφαλοτύρι και ανακατεύω. Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ. βάζω λίγο λάδι πασπαλίζω με 2-3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνω τον χυλό από επάνω.
Σκορπίζω λίγο ακόμα σιμιγδάλι και την υπόλοιπη φέτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού Ιδανικές για το Σχολείο και το Γραφείο Χωρίς Πολλές Θερμίδες
Εύκολη Τυρόπιτα ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ με 3 ΜΟΝΟ υλικά (Τεμπελόπιτα)! Βίντεο
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More