Υπάρχουν πολλά αρωματικά ξίδια του εμπορίου, αν όμως θέλετε να φτιάξετε το δικό σας αρωματισμένο ξίδι, από τις δικές σας τριανταφυλλιές, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή. Αν κατά τύχη έχετε την τριανταφυλλιά του ξυδιού από την Κεφαλλονιά, ακόμα καλυτέρα.
Βάζουμε τα πέταλα από το τριαντάφυλλο σε ένα μπουκάλι και το κλείνουμε πολύ καλά!
Το αφήνουμε σε μέρος ώστε να το βλέπει ο ήλιος για 40-50 μέρες!
Το απόσταγμα που θα δημιουργηθεί ροδόνερο, είναι αρωματικό, και το χρησιμοποιούμε σε διάφορα γλυκά, το ρίχνουμε μέσα στο ξίδι για να το αρωματίσουμε ή το χρησιμοποιούμε όπως είναι για ξίδι, το λεγόμενο τριανταφυλλόξιδο!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νικολέττα Πετροπούλου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More