Πεντανόστιμη συνταγή για τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό. Ιδανικό για βραδυνό σνακ για να συνοδεύσετε την μπύρα σας τώρα το καλοκαίρι.
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ. λάδι
2.5 φλ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
200 γρ. μοτσαρέλα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Σε μια λεκανίτσα βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύω καλά να διαλυθεί καλά και αφήνω 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφω με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνω το ζυμαράκι μου αλείφω με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχω πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχω κόψει σε κομμάτια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More