Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας μικρά, αφράτα και ημίγλυκα ψωμάκια Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου.
Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι μας. Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, λίγη από την ζάχαρη και τη μαγιά μας και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτάκια να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Τώρα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ελαιόλαδο, κανέλα, κακουλέ, την υπόλοιπη ζάχαρη μας, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας και πλάθουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί. Μόλις φουσκώσει πλάθουμε μικρά λαζαράκια και βάζουμε για γέμιση τις σταφίδες μας και για μάτια τα γαρύφαλλα. Τα αφήνουμε ένα 20 λεπτό να ξαναφουσκώσουν και τα αλείφουμε πρώτου τα βάλουμε στο φούρνο με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν. Ψήνουμε 20 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα ,στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα. και το μέλος Gkika Eleni
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More