Στρούντελ με δαμάσκηνα για επιδόρπιο ή με τον καφέ.
5 -6 φύλλα κρούστας
500 .γρ – 600 γρ. περίπου δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αμύγδαλα σε φέτες
λίγη κανέλα
λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Αραδιάζουμε τα κομμένα δαμάσκηνα που έχουμε ανακατέψει με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Τα κάνουμε ένα ρόλο, τα αλείφουμε με βούτυρο και το μεταφέρουμε με την λαδόκολλα στο ταψί. Η πλευρά που ξεκινήσαμε να το κλείνουμε μπαίνει από κάτω.
Το ψήνουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα ,το κόβουμε και το απολαμβάνουμε με παγωτό βανίλια.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More