Εύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα κούμαρο.
1 κιλό καρπούς κουμαριάς
550 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 4 – 5 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Αστεροειδή γλυκάνισο 3-4 τεμάχια
Βάζουμε τα κούμαρα, τη ζάχαρη και το χυμό σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Σπάμε τα κούμαρα με ράβδο μπλέντερ ή ανακατεύοντας με κουτάλα για πιο μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε το γλυκάνισο και το λεμόνι και βράζουμε έως ότου δέσει.
Εάν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα τραχιά μπιλάκια περνάμε από πολύ ψιλή σήτα τη μαρμελάδα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Nina Thermou
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο – Η γκουρμέ μαρμελάδα για το πρωινό σας
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More