Αφράτο ψωμί μαργαρίτα για το πρωινό και για σαντουιτσάκια.
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κύβος μαγιά νωπή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 ασπράδι αυγού
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
3-3.5 φλ. αλεύρι
Έβαλα το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη σε μια λεκάνη και ανακάτεψα να διαλυθεί καλά. Αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέτω το αυγό, το βούτυρο και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος μια ώρα να φουσκώσει. Μετά χωρίζω σε 8 κομμάτια τα κάνω μπαλάκια, τα βάζω σε λαδωμένο ταψάκι, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω ξανά να φουσκώσουν.
Αλείφω με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ρίχνω σουσάμι. Ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More