Φτιάξτε παραδοσιακή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι! Μια εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται πολύ προετοιμασία στην κουζίνα.
Μπορείτε να την σερβίρετε για σνακ, για συνοδευτικό το μεσημέρι αλλά και για βραδυνό με λίγη σαλάτα.
Ένα κιλό κολοκυθάκια (αν έχουμε κολοκυθοανθούς βάζουμε μερικούς)
Ένα πράσο (ψιλοκομμένο)
Τρία- τέσσερα φρέσκια κρεμμυδάκια, (ψιλοκομμένα)
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
Δυόσμο, άνηθο, θυμάρι (ψιλοκομμένα)
Ένα γιαούρτι
Τρία αυγά
200 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ. ή ( 100 κίτρινο και 100 γρ. γ.ο.χ.)
400 γρ. φέτα ή (200 φέτα και 200 μυτζήθρα ή ανθότυρο)
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι για τον πάτο του ταψιού
Σουσάμι
Βιτάμ σε πλάκα
Τρίβουμε με τον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα νερά τους,(περίπου μισή ώρα).Τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Η φέτα να είναι σε χοντρά κομμάτια. Παίρνουμε το ταψί το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε το καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι .
Ρίχνουμε τα υλικά στο ταψί και τα στρώνουμε. Ραντίζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο παγωμένο βιτάμ.
Πασπαλίζουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 40λ. περίπου.
Η δόση είναι για μέτριο ταψί. Αν θέλετε για μεγάλο, διπλασιάζεται την δόση.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ιωαννα Μπελτσιδη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More