Εσείς ακόμη αγοράζετε έτοιμα μουστοκούλουρα ? Δοκιμάστε τα σπιτικά!!!!
800 γρ. μούστο η 500γρ.πετιμέζι
400 γρ. καλαμποκέλαιο
250γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύουμε τον μούστο με το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και τον διαχειριστή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More