Αν βρείτε ώριμα ντοματίνια είναι η κατάλληλη ευκαρία για να τα κάνετε λιαστά. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και να τα έχετε όλο το χειμώνα για τις σαλάτες και τις σάλτσες σας.
Η συνταγή είναι απλή απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να γίνει σωστά η διαδικασία.
Υλικά
ντοματιάνια
αλάτι ημίχονδρο
λίγη ρίγανη για όποιον θέλει
σκόρδο
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσανάκι. Τα αραδιάζουμε σε μια σχάρα, ρίχνουμε στο κάθε ένα από λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη. Τα σκεπάζουμε με ένα τούλι τα βάζουμε στο πιο ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού μας.
Εγώ τα έβγαλα στον κήπο. Τα έβλεπε ο ήλιος από την ανατολή έως την δύση. Το βράδυ τα έβαλα μέσα στο φούρνο στους 20 βαθμούς. Τα έβγαλα στον ήλιο 3 μέρες. Όταν αφυδατώθηκαν, τα αποθήκευσα σε αποστειρωμένο βαζάκι προσθέτοντας σκελίδες σκόρδο και φύλλα βασιλικού. Το γέμισα ελαφρύ λάδι και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Anna Lampropouloy
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More