Παραδοσιακές τηγανίτες Καλαμάτας.
1 φλ. του κρασιού ηλιέλαιο
500 γρ. αλεύρι χ.ο.χ.
μισό φακ. μαγιά ξερή
λίγο αλάτι
ζουμί όσο χρειαστεί από νερό που βράζουμε μέσα 2 φλούδες από πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλλας
1 φυλλαράκι δάφνης
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας.
Μετά ρίχνουμε αλάτι και τη μαγιά.
Τέλος όσο ζουμί χρειαστεί για να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε να φουσκώσει, παίρνουμε ζυμαράκι όσο ένα καρύδι, κάνουμε κορδονάκια και τηγανίζουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευδοκια παπαμακαριου
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More