Μακαρόνια και θαλασσινά είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός συνδυασμός και είναι και νηστίσιμα. Μια από τις πιο γευστικές επιλογές είναι οι βίδες με γαρίδες.
Δροσερό και ελαφρύ γεύμα για μεσημέρι ή για βράδυ.
– Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό, σουρώνετε και τα φυλάτε σε πυρίμαχο σκεύος ζεστά.
– Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες. Ρίχνετε περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και σιγοβράζετε να μαλακώσουν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά.
– Προσθέτετε τις γαρίδες, αφού πρώτα τις βράσετε και τις στραγγίσετε, τον μαϊντανό, την σόγια, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε αφήνοντας να συνεχιστεί το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά.
– Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα πάνω στα μακαρόνια.
– Ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο τυρί τριμμένο.
– Συνοδεύετε με σαλάτα μαρούλι.
Μια συνταγή από το e-cook.eu
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More