‘Εχετε ακούσει για την περίφημη κρεατότουρτα Χανίων αλλά δεν έχετε βρεθεί ποτέ στα Χανιά; Τώρα μπορείτε να τη δοκιμάσετε αφού τη φτιάξετε στο σπίτι σας.
Βράζω το κατσικάκι και το ξεψαχνίζω.
Φτιάχνω ζύμη με προζύμι, αβγό, στάκα (ανθόγαλο) και ζωμό από το κρέας που έβρασε. Αφήνω να ξεκουραστεί.
Ανοίγω φύλλο και βάζω σε ταψάκι που έχω αλείψει λίγο λάδι.
Ρίχνω μαλάκα τριμμένη, το ξεψαχνισμένο κατσίκι, πηχτόγαλο Χανίων, στάκα, δυόσμο, την διαδικασία αυτή την κάνω τρεις φορές. Βάζω αλάτι πιπέρι.
Κλείνω με φύλλο, αλείφω με αβγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω στους 180-200 για 40-45 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Vasso Spanou-Margiolaki
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More