Απίθανο ριζότο με καλαμαράκια.
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ούζο
2 πομοντόρια τριμμένα
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
Λίγο ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαραθόσποροι
Ξύσμα λεμονιού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κούπες ρύζι για ριζότο
4 κούπες ζεστό ζωμό ψαριού ή λαχανικών
Πιπέρι
Σε ζεστό ελαιόλαδο σοτάρω τα καλαμαράκια και προς το τέλος προσθέτω το σκόρδο. Σβήνω με το ούζο και αφήνω να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα πομοντόρια, τον πελτέ ντομάτας, ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, τους μαραθόσπορους και το ξύσμα λεμονιού. Σιγοβράζω 45´ περίπου.
Παράλληλα ετοιμάζω το ρύζι. Βάζω ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτω το ρύζι και το γυρνάω να γυαλίσει. Αρχίζω να προσθέτω τον ζεστό ζωμό κουταλιά κουταλιά για να τον απορροφά κάθε φορά το ρύζι.
Όταν έχει πιεί σχεδόν όλον τον ζωμό, προσθέτω πιπέρι και ανακατεύω το ρύζι με τη σάλτσα των καλαμαριών. Αφήνω να βράσουν λίγο μαζί, προσθέτω τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia Vassilakou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More