Συνδυασμός ρεβιθιών με χοιρινό κρέας στο φούρνο.
500 γρ. ρεβύθια
1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμός
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
10 ντοματίνια
1 καροτο
1 δαφνόφυλλο
Σπιτική σάλτσα και πελτέ του εμπορίου
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ με λίγη σόδα και το αφήνουμε να φουσκώσουν.
Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα δηλαδή να κρατάνε και λίγο τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί και κόβουμε μπουκιές από κρέας μαλακό λαιμού.
Κόβουμε κρεμμύδι το καρότο και το σκόρδο τα ντοματίνια και τα περνάμε λίγο από τηγάνι και ρίχνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε τις σάλτσες λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ζωμό από τα ρεβίθια και ψήνουμε το φαγητό μέχρι να ροδίσει σε αντιστάσεις στους 220.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More