ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ συνταγή

Εσείς αγοράζετε ακόμη έτοιμα?
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΥΛΙΚΑ:
———-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ.χλιαρό νερό
18 γραμμάρια μαγιά ξερή(2 φακελάκια)
1 -1/2 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ :
————————————–
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και το νερό και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και αρχίζουμε το ζύμωμα πρέπει το λάδι να πάει παντού, πρέπει το αλεύρι να κιτρινίσει από το λάδι. Η ζύμη δηλαδή πρέπει να είναι μαλακή και τριφτη. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην λεκάνη, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει. Περίπου 1 ½ με 2 ώρες. Όταν φουσκώσει, το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι, το κάνουμε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα . Χωρίζουμε 3 μπαστουνάκια στο κάθε ταψί, σύνολο 6. Τα κόβουμε με μαχαίρι, μέχρι κάτω σε φετες.
Αφού τα κόψουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για ½ ώρα περίπου στους 180 βαθμούς προσέχουμε να μην είναι σκούρο το χρωμα τους .Τα βγάζουμε τα χωρίζουμε με το μαχαίρι και τα γυρίζουμε
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο, αυτή τη φορά στους 150 βαθμούς (αντιστάσεις και πάλι) για 1 με 1 ½ ώρα. Ανάλογα το φούρνο. Έτσι, ξεραίνονται και παίρνουν αυτή την παξιμαδωτή, τραγανή τους υφή. Προσοχή να μην τα κάψουμε και μυρίσει το λάδι. Ξανθά και ανοιχτόχρωμα πρέπει να είναι! Όταν τα βγάλουμε, τα αραδιάζουμε επάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσουν.Τα αποθηκεύουμε σε σκεύος αεροστεγές, για αρκετές ημέρες.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ συνταγή

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
syntages gia olous

Recent Posts

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024

Πουτίγκα με Τραχανά

Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More

23 Μαρτίου, 2024

Ινδοκάρυδα

Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More

23 Μαρτίου, 2024