Τέλεια συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά εκλέρ που θα απολαύσει όλη η οικογένειά σας!
Δείτε ακόμα: Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας!
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για δύο τρία λεπτά. Το βάζουμε σε μπολ να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την βανίλια. Βάζουμε σε κορνε με ίσια μύτη κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Στην αρχή με αντιστάσεις και τα τελευταία 15 λεπτά με αέρα ώστε να στεγνώσουν μέχρι μέσα.
Ψήνουμε την κρέμα μόλις βάλουμε στο φούρνο τα εκλαιρ ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθούν. Τελειώνουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος. Ότι μας αρέσει ή και απλά με άχνη!!!
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Afroditi Malandraki
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More
Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!! Πουτίγκα με Τραχανά… Read More
Αφράτα σπιτικά ινδοκάρυδα σαν αγοραστά. Ινδοκάρυδα Υλικά 1/2 κιλό ινδική καρύδα1/2 κιλό ζάχαρη αχνή5 αυγάΓλυκό… Read More