in , ,

Συνταγή για αχλαδόπιτα!

αχλαδόπιτα,ευκολη αχλαδόπιτα,αχλαδόπιτα συνταγή,τάρτα αχλάδι,αχλάδι,αχλάδι θερμίδεσ,τάρτα,τάρτα φρούτων
Συνταγή για αχλαδόπιτα!

Μία καταπληκτική συνταγή για αχλαδόπιτα που θα σας συναρπάσει!

αχλαδόπιτα,ευκολη αχλαδόπιτα,αχλαδόπιτα συνταγή,τάρτα αχλάδι,αχλάδι,αχλάδι θερμίδεσ,τάρτα,τάρτα φρούτων
Συνταγή για αχλαδόπιτα!

Τα οφέλη του αχλαδιού για την υγεία μας, είναι αμέτρητα… Ο Όμηρος το ανέφερε ως « δώρο των θεών». Και μάλλον δεν είχε άδικο. Η γλυκιά, αρωματική, ζουμερή και μαλακή σάρκα του αχλαδιού, κάνει αυτό το φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ τα σημαντικά του διατροφικά οφέλη, το κάνουν σημαντικό «σύμμαχο» της υγείας μας.

Τι γίνεται όταν τα αχλάδια καραμελώνουν και μπαίνουν πάνω από μια υπέροχη ζύμη…?

Πανικός… Ζουμερή και λαχταριστή αχλαδόπιτα μια σκέτη κόλαση!!!

Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα φτιάξεις πολλές φορές αρκεί να προσέξεις να μην το κόψεις πριν κρυώσει. θα το αφήσεις να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Άνοιξε την αγαπημένη σου μουσική και φύγαμε. Η συνταγή δική σου με αγάπη… #enjoy_the_moment

Υλικά για τη ζύμη:

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. βούτηρο αγελαδινό
  • 1 αυγό
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη

Υλικά για τη γέμιση:

  • 5 αχλάδια
  • 80γρ. βούτηρο αγελαδινό
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη

Δείτε ακόμα: Συνταγή για Linzer Torte!

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και το αυγό. Τρίβουμε με τα δάχτυλα το μείγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Ραντίζουμε με λίγο παγωμένο νερό και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Χρειαζόμαστε μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα-ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. Απλώνουμε την ζύμη αφού έχει παγώσει και τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κοτσάνια, τα κόβουμε καθέτως στα δύο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας το συνεχώς. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να καραμελώσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τοποθετούμε κυκλικά πάνω στην ζύμη και προσθέτουμε την καραμέλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στον αέρα, ανάλογα τον φούρνο. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ώστε να μην λασπώσει, πρέπει η καραμέλα να σταθεί.

Κόβουμε και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!

via petrosmaounatzis

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Elina K.

μπουρεκάκια τυριού,μπουρεκάκια,μπουρεκάκια με τυρί,τυροπιτάκια,τυροπιτάκια εύκολα,τυροπιτάκια θερμίδεσ

Συνταγή για μπουρεκάκια τυριού!

Μελιτζάνες με φέτα τυρια και λουκάνικο,Μελιτζάνες,Μελιτζάνα,μελιτζάνα θερμίδεσ,μελιτζάνα συνταγέσ,μελιτζάνα στο φούρνο,λουκάνικο,λουκάνικο θερμίδεσ,λουκάνικο χωριάτικο,λουκάνικο στο φούρνο,μεζές

Μελιτζάνες με φέτα τυρια και λουκάνικο!