Είναι κλασσική Αυστριακή συνταγή και θεωρείται η παλιότερη στον κόσμο στην κατηγορία του κέικ-τάρτας. Πήρε το όνομά της από την πόλη Linz. Μοιάζει πολύ με τη γνωστή pasta-flora.

Linzer Torte,linzer torte rezept,Linzer Torte συνταγή,linzer torte recipe austria,τάρτα συνταγή,τάρτα γλυκιά συνταγή,τάρτα βατόμουρο
Συνταγή για Linzer Torte!

Υλικά:

  • 250 gr. βούτυρο
  • 250 gr. άχνη
  • 250 gr. αλεύρι
  • 150 gr. ασπρισμένα αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό κ 1 ασπράδι
  • 1 σφηνάκι ρούμι/κονιάκ/λικέρ
  • Ξύσμα κ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κρύο νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαρμελάδα βατόμουρο

Δείτε ακόμα: Συνταγή για ονειρική καρυδόπιτα!

Εκτέλεση:

Κάνουμε ζύμη τάρτας τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτοντας στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης προσέχοντας τα υγρά να δημιουργήσουν μια εύπλαστη ζύμη, χωρίς να την πολυπαιδεύσουμε. Τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε πατώντας με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα ή πυρέξ τη ζύμη, αφού χωρίσουμε το 1/3 για το στόλισμα, δημιουργώντας ένα ελαφρύ γείσο στα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο της ζύμης κάνουμε σχέδια με ένα κουπ-ατ ή κορδόνια. Ψήνουμε στους 175ο για 45-50′.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Μαρία Μανάβη

0/5 (0 Reviews)
Δώσε μας την βαθμολογία σου παραπάνω - Πόσα αστέρια βάζεις;
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!