Zwetschgenkuchen Γλυκό με Δαμάσκηνα

Γερμανικό παραδοσιακό και εποχιακό γλυκάκι με δαμάσκηνα.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελ. κρέμα βανίλιας για 500 γρ. γάλα
1 κιλό δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο (εγώ έβαλα και λίγο κανέλα) και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη κόμποι.
Τα 2/3 της ζύμης τα στρώνουμε σε 28αρα βουτυρωμένη φόρμα.
Αφού κάνουμε την κρέμα βανίλιας, την απλώνουμε πάνω στην ζύμη.
Πάνω στην κρέμα βανίλιας αραδιάζουμε τα κομμένα στην μέση δαμάσκηνα και τα σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους κόμπους της ζύμης.
Το ψήνουμε στους 200° βαθμούς, 55 λεπτά περίπου.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More

30 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμα μπιφτέκια ρεβυθιών στο φούρνο χωρίς λάδι, υγιεινά με λίγες θερμίδες

Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Κουλουράκια Κανέλας

Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More

23 Μαρτίου, 2024