Γερμανικό παραδοσιακό και εποχιακό γλυκάκι με δαμάσκηνα.
300 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
130 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελ. κρέμα βανίλιας για 500 γρ. γάλα
1 κιλό δαμάσκηνα
Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο (εγώ έβαλα και λίγο κανέλα) και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει η ζύμη κόμποι.
Τα 2/3 της ζύμης τα στρώνουμε σε 28αρα βουτυρωμένη φόρμα.
Αφού κάνουμε την κρέμα βανίλιας, την απλώνουμε πάνω στην ζύμη.
Πάνω στην κρέμα βανίλιας αραδιάζουμε τα κομμένα στην μέση δαμάσκηνα και τα σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους κόμπους της ζύμης.
Το ψήνουμε στους 200° βαθμούς, 55 λεπτά περίπου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kalli Greatheart
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More