Χαλβάς πολίτικος με γάλα, βούτυρο και κράνμπερις.
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια γάλα
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
Κράνμπερις
Κανέλα για το γαρνίρισμα (αν θέλετε)
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα και τα κράνμπερις κι ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Τον μεταφέρουμε σε φόρμα κι όταν κρυώσει ελαφρά , τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Γαρνίρισμα με κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More