Μια λαχταριστή τούρτα όρεο για όλα τα γούστα. Εύκολη, γρήγορη και με τα αγαπημένα όρεο μπισκότα, μια τούρτα ιδανική για γενέθλια και γιορτές.
4 αυγά σε θερμοκρασία δωμάτιου
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ .αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.γ. κακάο
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
Ψήνω σε μια αποσπωμένη φόρμα 26 εκ. που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφήνω να κρυώσει καλά ( εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα) και κόβω σε 2 δίσκους!
1.5 φλ. ζάχαρη
1.5 φλ. νερό
2 κ.σ. κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. μπισκότα όρεο τριμμένα
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέτω τα μπισκότα και ανακατεύω απαλά!
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ. γ. βούτυρο
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω κρέμα, βάζω το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζω, την υπόλοιπη κρέμα (κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαράζ
Σε κατσαρόλι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά, καλύπτω με τριμμένο μπισκότο, ρίχνω την γκανάζ και στολίζω με μπισκότα και ροζέτες από την υπόλοιπη γκανάζ που την έχω βάλει λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Το Πάσχα πρέπει να μυρίζει το σπίτι τσουρέκι και κουλουράκια πασχαλινά. Παρακάτω θα βρείτε την… Read More
Νόστιμα υγιεινά μπιφτέκια ρεβιθιών χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες ιδανικά για όσους νηστεύουν ή είναι… Read More
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι. Κουλουράκια Κανέλας Υλικά 1 ποτήρι του… Read More